Mavi Badem'li Blog : Batık şehir ve gözlemeci Sevim teyze

Kahveni Kendin Yap!

twitter

27 Eylül 2014 Cumartesi

Batık şehir ve gözlemeci Sevim teyze

Batık şehir ve gözelemeci Sevim teyze mi? Ne alakası var diye kafanız karışabilir fakat küçük tekne turundan sonra konuyu tam olarak anlıyacaksınız...
Kekova'ya arabayla gittiyseniz arabanızı sahilde bulduğunuz ilk boş yere park edin ve sahile sıfır kafelerden birinde soğuk bişeyler içerek biraz dinlenin. Bu küçük kasabada konaklamayı planlıyorsanız sahil boyunca dizilmiş pansiyonlarda 120 tl'den başlayan fiyatlarla kahvaltı dahil oda kiralamak
mümkün fakat odalarda TV ve mini bar olmadığını bilgilerinize sunmak isterim. 
Kekova Pansiyon

Simena kalesi
Adeta cennet üçgenini andıran Kekova adası, Üçağız ve Simena kalesi bu bölgeye büyüleyici ve gizemli bir hava katıyorlar. 

Kekova'ya ilk sehayatimiz olduğundan bayağı bir dolaşmak zorunda kaldık. Simena kalesine dağlarin arkasından zorlu bir yolculuk var fakat en mantıklısı bir tekne kiralayıp denize gömülü Batık şehir ve Üçağızı seyrederek gitmektir. 


Kekova 
Limandakı 'Gülpem' adlı teknesinde kızı ile efendi efendi turist bekleyen Bilal beyi gözümüz tuttuğundan onun teknesi ile denize açılmağa karar verdik. Denizin derinliklerine doğru ilerledikce Bizans devrine ait kilisenin apsisi ve batık limanı seyrederek adeta antik çağa ziyaret etmiş olduk. Burası dalışa yasak bölge olduğundan batık şehirden birkaç kilometre uzaktakı sessiz koyda yüzdük. 
Bilal beyin teknesi

Kekova adasının tam karşısında yarım ada üzerine konumlanmış Lykia Birliğinin bir üyesi olan ve tarihi M.Ö.4.yüzyıla kadar inen Simena antik kentini de tekneden izlemekle yetindik. 
Batık şehir merdivenleri

Limana döndüğümüzde antik çağa ettiğmiz zaman yolculuğundan mı yoksa dalgaların bizi sallamasından mıydı, bilemedik ama acayip açıktık. Kaptanımız Bilal bey bize çok yakında kaynanası Sevim teyzenin meşhur gözleme mekanı olduğunu söyleyince hemen yola koyulduk. Kocaman bir ağacın gölgesindeki minik evinin sokağa açılan terasında üzerinde minik çiçek desenli şalvarı, hafif pembemsi gömleği ve başında beyaz şalı olan nuryüzlü Sevim teyze bizi güleryüzle karşıladı. Hemen oracıkta hamur açtı ve bize mis gibi kokan, tadı hala damağımızdan gitmeyen ıspanaklı peynirli gözlemelerinden pişirdi. Yanına da ev yapımı ayran ismarladı.
Gözlemeci Sevim teyze 

Sizlere de mutlaka Kekova'ya uğradığınızda Gözlemeci Sevim teyzeye uğramınızı şiddetle tavsiye ediyorum. 2014 eylül ayında gözleme fiyatı 7tl idi fakat siz bu yazımı okuduğunuzda ne kadar olacağını bilemiyorum :)

Umarım şimdi yazımın başlığını anlamış oldunuz :) 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder